Синоніми до слова Сподобитися

Синоніми до слова Сподобитися

Приклади використання слова Сподобитися

Відповів хлопець: «Дуже люблю, отче, і сподобитися його бажаю всім серцем».

Архиєпископ Антимій знову Богові подякував і, нікому про бачене не сказавши, додав молитву до молитви і сльози до сліз, щоб і втретє сподобитися того ж видіння й довідатися, хто то являється.

Але вже принаймні зараз відклади впертість свою, пізнай володарювання всесильних богів, аби сподобитися дарів наших, які тобі раніше обіцяли й нині обіцяємо, якщо богам поклонишся.

Тоді додалося йому більше бажання до бажання, щоб бачити наяву ту святу ікону й сподобитися її цілування.

Аби сподобитися на тяму, потрібно мислити зовсім інакше.

Але послухай мене, принеси богам жертву, аби сподобитися від мене всіляких почестей, і від мого царя, і від цілого римського синкліту.

Адже для того, щоби сподобитися небесно сонячної Святої Русі, потрібно передусім навчитися космічно чистого, самозреченого хліборобського мислення.

Не кажу, що не міг він сподобитися блаженства перед лицем Господнім, бо хоч життя його було ледаче і гріховне, та він спромігся наскінчу на таке каяття, що, може, Бог змилосердувався над ним і прийняв його в царствіє своє.

Вона ж удень і вночі сиділа при синові, з великими сльозами, любими словами материнськими розмовляла з ним, переконувала його, аби терпів до кінця короткочасні муки за Христа, щоб вічних благ у лику святих мучеників від Господа сподобитися.

Сказала Євдокія: «Рабе Бога Живого, прошу тебе, посидь трохи в мене й розкажи детально, як влаштувати такі діла, якими можливо сподобитися Божої милости, щоб і я, їх наслідуючи, змогла правильним багатств використанням спасення отримати.