Синоніми до слова Наслідувач

Синоніми до слова Наслідувач

Приклади використання слова Наслідувач

Хотів-бо дуже за ісповідання віри Христової вбитий бути, а надто, як справжній наслідувач Христовий, від тих, від кого ж і сам Христос був вбитий.

«Однак цей наслідувач грецьких і римських імператорів не зважився поінформувати іноземні держави про свої претензії.

— Бо недосконалий наслідувач, прагнучи завдавати комусь мук, змайстрував би собі з дерева чи воску безформного боввана, і, надавши йому деякої зовнішньої схожості з розумною істотою, знущався б із нього штучно !

— вигукнув розгніваний наслідувач пана де Тревіля.

Після втручання в ситуацію справжнього чоловіка, який ніколи не був байдужим до проявів насильства і підлості, ідейний наслідувач Шарикова злився з мороком, а котеня на секунду опинилося біля ніг свого рятівника.

Наслідувач же Божий Стефан не боявся тої неприязної сили, збирав усе, принесене в дар ідолам.

Наслідувач Христа Акакій святий те місце захотів очистити — багато підняв трудів, бо кумирослужителі вельми тому противилися, не допускаючи до місця свого ідоложертовного.

Відверто кажучи, такі описи, або (звернусь до говірки відкупників) «образки» не позбавлені глузду: виставмо для огляду щось гідне хвали — знайдеться наслідувач.

Але святіший патріярх Методій, незлостивий, вірний і істинний Господа свого наслідувач, не допустив, щоб так було, і не лише від смерти, а й від належних їм ран усіх ворогів своїх звільнив.

Нічого такого не сказав ані не подумав наслідувач цей послушного до смерти Владики Христа, але одразу «благослови, отче» промовив, взяв кошики на рамена й пішов швидко до Дамаску.